Ječmen a chlorella


(Čtěte také Kvalitní anekvalitní produkty: ziva-strava5.webnode.cz/jecmen-a-chlorella/kvalitni-a-nekvalitni-produkty/)

 

MLADÝ JEČMEN a jednobuněčná řasa CHLORELLA PYRENOIDOSA

Hlavní působení: snižují výrazně riziko civilizačních chorob

Obě zelené potraviny mají mnoho společného (např. vitamíny, minerály, stopové prvky, chlorofyl, aminokyseliny a nukleové kyseliny). Řasa obsahuje, na rozdíl od mladého ječmene, například vlákninu, přírodní antibiotikum,CGF (růstový faktor, který čtyřnásobně urychluje růst normální střevní mikroflóry). Mladý ječmen má ve svém složení navíc mohutné antioxidanty (GIV a SOD) a vysoké množství enzymů.

Jejich největší sila je v komplexnosti řešení problému. Neřeší tedy jednotlivosti, ale řeší celou podstatu nejen projevující se nemoci, ale základu uloženém na buněčné úrovni. Tím pak v důsledku se neléčí jen zmíněná nemoc, ale vše, co se ještě ani neprojevilo.

Žádný z nich neobsahuje lepek.

 

MLADÝ JEČMEN

Tento produkt se vyrábí sušením šťávy z ječmene za nízkých teplot tak, aby se nezničily enzymy. Nejedná se tedy pouze o sušené rostliny, ale o mnohem koncentrovanější prášek ze šťávy z rostliny ječmene. (Enzymy určují povahu i rychlost chemických reakcí a řídí většinu biochemických procesů v těle všech živých organismů včetně člověka).

Účinky:

  1. Je to velmi silný antioxidant – odstraňuje z těla volné radikály, které jinak mohou být agresivními látkami podporujícími vznik nemocí.
  2. Přirozená a jemná detoxikace organismu: Odvádí z těla toxiny vzniklé naším životním stylem i jídlem, včetně těžkých kovů. Tím odstraňuje z organismu zátěžové faktory a tak usnadňuje tělu možnost orientovat se zvláště na akutní nemoci. 
  3. Detoxikací zvyšuje naší imunitu i proti virovým a bakteriálním nemocem
  4. Zbavuje tělo všech zánětlivých nemocí (bronchitida, laryngitida, ale i vážnějších jako artritida, zánětů žaludku, střev, žlučníku, nervové soustavy, atd). Působí i proti osteoporóze a dalším nemocem vznikajícím v důsledku porušení harmonie našeho těla.
  5. Odstraňuje psychickou zátěž vznikající stresem a následnou únavu.
  6. Obsahuje zelené barvivo chlorofyl – zelená krev – ten zvyšuje schopnost těla produkovat červené barvivo hemoglobin, které je uloženo v červených krvinkách. Tím zlepšuje kvalitu krve i okysličení všech orgánů (buněk) v našem těle.
  7. Vylepšují tedy kvalitu krve a krevní obraz
  8. V těle působí zásadotvorně a tak pomáhá proti překyselení organismu. Naše běžná strava tělo naopak okyseluje a to nutí tělo z důvodu udržení správného pH krve (pH 7,4) odebírat zásadité látky obsažené v těle. Nejviditelnější je vápník v kostech a následně vznikající osteoporóza.
  9. Zlepšuje činnost střev, čistí je a zlepšuje peristaltiku (posun stolice) střev.
  10. Uplatňuje se u řady kožních onemocnění (akné, alergické vyrážky, skvrny) a poranění (popáleniny), urychluje hojení ran, chrání pokožku před UV zářením
  11. Urychluje regenerací sliznic
  12. Zpomaluje stárnutí buněk
  13. Snižuje tělesné pachy, osvěžuje dech

 

Energetická charakteristika:

 Jeho účinek je velmi silný, rychlý, ale krátkodobý. Nutno pít vícekrát denně.

 

Působení na energetické dráhy:

 žaludku, slinivky a sleziny, tenkého a tlustého střeva, jater, žlučníku, srdce, osrdečníku a tří zářičů.

 

CHLORELLA

 

Tato jednobuněčná řasa se získává v oblasti Asie, v místech s velkým slunečním svitem, který jí dodává sílu.  Je to produkt obsahující vlákninu a prorůstový faktor důležitý pro činnost střev.

 

Účinky:

  1. Obsahuje všechny pro tělo základní živiny, vitamíny, minerály a aminokyseliny (základ bílkovin)
  2. Vláknina – ta váže na sebe toxiny a těžké kovy a odvádí je z organismu pryč, tak ppomáhá detoxikovat organismus
  3. Obsahuje celé spektrum vitamínu B. Tyto vitamíny jsou nepostradatelné k tvorbě energie, proti stresu a chrání celou nervovou soustavu. Vitamín B12 napomáhá spolu s B6 a  B9 odstranit homocystein (produkt přirozeného metabolismu našeho těla)
  4. Má čtyřikrát více chlorofylu než naše běžně konzumovaná zeleniny (účinky viz výše) – příznivě ovlivňuje aktivitu červených krvinek, zlepšuje krevní obraz
  5. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a stabilizuje hladinu krevního cukru.
  6. Podporuje tvorbu bílých krvinek a tím zvyšuje naší imunitu
  7. Má mimořádný účinek na regeneraci tkání, dělení a růst buněk
  8. Čistí celé trávicí ústrojí
  9. Je zásadotvorná – snižuje kyselost celého prostředí
  10. Podporuje tvorbu zdravé střevní mikroflóry a zamezuje tvorbě té nežádoucí. Tím umožňuje čistění střeva, jeho správné fungování, odvod živin do krve a peristaltiku střev. Působí tak i proti chronické zácpě. Působí dobře i při léčbě chronických zánětů střev (Crohnova choroba, ulcerózní kolitida i vředovém onemocnění žaludku)
  11. Zlepšuje kvalitu a zdravotní stav pokožky, pomáhá při léčbě akné, vyrážek, ekzémů, léčení špatně se hojících ran a popálenin
  12. Zlepšuje psychickou kondici
  13. Regeneruje játra a podporuje vytváření energetických rezerv v nich.

 

 

Energetická charakteristika:

Z hlediska čínské medicíny je to organismus podporující život, naši vitalitu. Je to pozvolný proces, v počátcích téměř neznatelný. V dlouhodobějším horizontu působí velmi jemně a vyváženě.

 

 

Působení na energetické dráhy:

Žaludku, sleziny, tlustého střeva, jater, žlučníku, osrdečníku a meridián tří zářičů.