polévky

Polévka GASPACHO

Ingredience pro 5 osob: 2 malé okurky (jedna z nich až do hotové polévky 1 ks mladé cibule nebo pokrájet ½ cibule 6 rajčat (2 z toho až do hotové polévky) 1 červená paprika 3 vaječné žloutky (z domácího chovu) 1 lžíce ovocného octa 1 lžíce olivového leje 1 stroužek česneku 1 hrst -...

Hokaido (dýňová) polévka (ojoj foťák - barva má být oranžová :-()

4 porce Ingredience: 2 hrnky syrové dýně Hokaidó 1 červená paprika 2 rajčata 1/2 avokáda 2 lžíce citronové šťávy 1 lžíce strouhaného zázvoru 1 lžička medu 2 stroužky česneku 1/2 lžičky skořice 2 lžíce (čerstvé) petrželky 2 1/2 hrnku vody 2 lžíce kešu oříšků - nahrubo nasekaných pro začátečníky...

Flamengo polévka

Pro 5 osob Ingredience: 2 menší červené řepy 10 mrkví 1 malá bulva celeru tyto tři ingredience odšťavníme 4-6 středních rajčat hrst mandlí 1 lžíce čerstvého tymiánu (čajová lžička sušeného) 1 lžíce čerstvé bazalky 1/2 zeleninového bujónu šťáva ze 1/4 citrónu tyto ingredience rozmixujeme v robotu na...

Polévka celerovo-bazalková

Ingredience pro 4 osoby: 1/2 šálku mandlí namočených přes noc 2 řapíky celeru mořská sůl stroužek česneku špetka bazalky citronová šťáva dle chuti voda do vhodné konzistence na okrasu trochu nastrouhané mrkve   Postup: Namočené mandle oloupeme, rozmixujeme asi se 2-3 šálky vody za vysokých...

Krémová koprovo - okurková polévka

Ingredience pro 4 osoby: 1 salátová okurka 1 avokádo hrst naklíčených slunečnicových semínek 1/2 česneku 1 lžíce kopru 1 šálek vody pepř   Postup: Všechny ingredience vhodíme do mixertu a rozmixujeme. Podle chuti můžeme osolit a případně přihřát (pravidla ohřívání polévky jsou uvedena u...

Mrkvová polévka

Ingredience pro 2 osoby: 8 středně velkých mrkví - k odšťavnění trocha česneku nebo citrónu dle chuti bazalka lžíce 8 hodin namočené slunečnice Postup Nejprve odšťavníme mrkev, pokud si ji chcete zahřát na tělní teplotu, přelijte ji do hrnce na ohřátí a přidejte k šťávě z mrkve část ošťavněné tuhé...